The Definitive Guide to Mazaj
The Definitive Guide to Mazaj
Blog Article
دوره اول کودکی: مزاج انسان در کودکی گرم و مرطوب است. این رطوبت از بدو تولد وجود دارد. نرم و شکنندگی کودک و رطوبت محل خواب او، به دلیل همین مزاج است.
بلغمیها از لحاظ شخصیتی افرادی آرام و ثابت هستند و اعتماد به نفس بالا دارند؛ اما کمی ترسو و خجالتی به نظر میرسند.
دوره چهارم پیری: در این دوره، کاهش رطوبت متوقف میشود و در جهت عکس حرکت میکند؛ پس افراد در دوره پیری مزاج سرد و تر دارند. افزایش رطوبت در دوران پیری در نهایت موجب مرگ میشود.
مواد غذایی دیگر: ذرت، بادام زمینی، نان جو، سوپ جو، روغن زیتون، کشک و ماست غیر چکیده
در هر صورت برای تعدیل تر بودن مزاج از غذاهایی با مزاج خشک مثل آلبالو، انبه، ازگیل، پسته و روغن ذرت استفاده کنید.
از دیگر ویژگیهای این گروه از کوره در رفتن و از این شاخه به آن شاخه پریدن در هنگام صحبت است.
در این فصل نباید زیاد آب خورد مخصوصا آب سرد. غذاها و خوراکیهای گرم مثل بادام، گردو و گوشت گوسفندی برای این فصل بسیار مناسب هستند.
میرحیدر، حسین (۱۳۷۳). معارف گیاهی. ج. ۶. تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامی. ص. ۶۴۷.
ممکن است با مشکلاتی مثل عدم توجه و تمرکز یا فراموشی دست و پنجه نرم کنند. افرادی که مزاج گرم و تر یا دموی دارند، معمولا در ظاهر، بدن درشتی دارند. پوست آنها نیز سرخ و سفید بوده و موهای پرپشتی دارند. در دسته افراد خوش خواب قرار میگیرند و پوستشان نرم و مرطوب است.
پزشکی سنتی قرون وسطایی در عصر طلایی اسلام، نظریه مزاجشناسی را از طب یونانی-رومی، و به ویژه از طریق کتاب ایرانی دانشمند همه چیز دان ابن سینا «قانون پزشکی» (۱۰۲۵)، پذیرفتهاست.
يتوفر العديد من النكهات الشهيرة مثل الفواكه المختلفة والنعناع والشوكولاتة وغيرها، لذا يمكنك الاختيار من بجودة قرب لك.
ما چهار مزاج شامل صفراوی، دموی، سوداوی و بلغم داریم که علم مزاج شناسی به بررسی آنها میپردازد. تشخیص مزاج با استفاده از ویژگیهای ظاهری و عادتها و حالات روحی فرد انجام میشود.
دوره دوم جوانی: کم کم از رطوبت بدن کاسته میشود؛ مزاج ولی گرم بودن مزاج باقی میماند؛ پس مزاج انسان به سمت گرم و خشک میرود. این مزاج نسبت به مزاج دوران کهولت و پیری حالت معتدلتری دارد.
عناصر چهارگانه و طبعهای مربوط به آنها از فنون کیمیاگری است. دانشمندان تحقیقات زیادی درباره تطبیق طب قدیم و مزاج شناسی با علم روز انجام دادهاند؛ اما موفق به همخوانی این دو نشدهاند.